Sider

torsdag 2. juni 2022

Nordnorsk potetproduksjon på film!

Våronna 2022 er i full gang. Det er ikke bare vi sjøl som synes det er artig. Også det tyske filmselskapet Marco Polo Film har fattet interesse for nordnorsk potetproduksjon. 

I fantastisk flott sommervær og midnattsol er snart 3 dager med filminnspilling ved veis ende, og vi er spent på dokumentaren om hvordan arktisk lys påvirker planter, dyr og mennesker. Dokumentaren skal vises hos den tysk-franske kanalen Arte. 

Med i filmen er blant annet våronn med potetsetting på Grundnes gård og anlegg av forsøksfelt i prosjektet "Arktisk lys". Prosjektet eies av Tromspotet, og skal finne ut mer om hvilken rolle lyset på 69 grader nord påvirker planteveksten i ulike temperaturer. Samarbeidspartnere er Nibio og NLR Nord-Norge, og prosjektet er støttet av Norges forskningsråd, Grofondet, Sparebanken Nord-Norge og Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Takk til Verena, Steven og Timo fra Marco Polo Film for artige og lærerike filmdager i åkeren!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.