Sider

torsdag 20. september 2018

Målselvnepe fra Nord-Norge, med beskyttet geografisk betegnelse

Vi har jobbet lenge med dette, og i januar i år fikk Målselvnepe fra Nord-Norge tildelt Beskyttet Geografisk Betegnelse. Dermed har Målselvnepe nå den samme beskyttelsen som for eksempel Parmaskinke og Fetaost. I den anledning har Matmerk laget en film om denne flotte rotgrønnsaken, som du kan se her.

I august begynte vi å høste Målselvnepe, og fredag, 21. august mottok Produsentorganisasjonen Ottar diplomet som viser at Målselvnepe nå trer inn i rekken av norske matskatter. Det hele skjedde under en flott liten seremoni i forbindelse med SMAK - festivalen i Tromsø. Robert Innes og Stine Aspestrand fra Produsentorganisasjonen Ottar mottok diplomet på vegne av alle produsenter. Ekstra stas når vi samtidig kan vise til at det gror i rekken av unge grøntprodusenter!

Fra venstre: Nina Sundqvist (Matmerk), Stine Aspestrand (produsent), Nils Ole Foshaug (ordfører, Målselv kommune), Robert Innes (produsent) og Elisabeth Aspaker, Fylkesmannen i Troms, under overrekkelsen av diplomet som viser at Målselvnepe fra Nord-Norge nå er beskyttet. Foto: Ulrike Naumann

Alle bilder: Ulrike Naumann, Tromspotet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.