Etter en trælete og sen vår og en til dels våt sommer har høsten vært snill med oss. Innhøsting av potet og grønnsaker er stort sett avsluttet. Gulløye fra Nord-Norge, Mandel, Pimpernell og alle andre sorter, samt Målselvnepe og litt gulrot er på vei i butikkene. Kålrota ble i år ekstra god og søt, den skal bli til Kokt og Klar kålrotstappe - akkurat i tide til elggryter og den forestående julematen! Her er noen bilder fra årets innhøsting (alle bilder: Ulrike Naumann, Tromspotet).
|
Innhøsting av Gulløye fra Nord-Norge. |
|
Det høstes to rader om gangen med denne høsteren. God kapasitet i innhøsting gjør at man kan la poteten stå lengst mulig i jorda. Da setter skallet seg bedre, og poteten er mer lagringsdyktig enn når den er mer umoden og flasser mye ved høsting. |
|
Årets kålrothøsting - i nydelig høstvær. |
|
Kålrotsekker på rekke og rad - klar for henting! |
|
Asa-Liften eies av en maskinring og gjør nytte for seg når rotvekster som kålrot, nepe og gulrot skal høstes. |
|
Forsøksfelt må til - i Midt-Troms regionen har vi 20 - 25 felt årlig. Det blir 6-8 daa tilsammen, som settes/såes og høstes for hånd. Flere felt anlegges i samarbeid med Graminor, den norske sortsforedler på blant annet potet. Målet er å finne nye, gode sorter som egner seg til dyrking i arktiske strøk. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.