Mens vi venter på å smake den første nypoteten og de første grønnsakene, nøyer vi oss med en smakebit av nordnorsk våronn, nordnorsk natur, nordnorske åkre og nordlendinger!
|
Snøen ligger langt ned i fjellet enda, mens de første potetåkrene forberedes. Nydelig natur i nydelig vær - da er det fint å være bonde selv om våronna er kraftig forsinket. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet |
|
Duk i lange baner, både på poteten og grønnsakene. Duken gir varmere klima i kjølig, nordnorsk vær og beskytter for insektsangrep. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet |
|
Anlegg av forsøksfelt på Grundnes gård, der det pågår et langvarig og stort arbeid med å finne nye sorter som er tilpasset det arktiske klimaet. Prosjektet kjøres i samarbeid med Graminor. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet. |
|
Potetsetting i ekte, nordnorsk sommer som viste seg fra sin beste side her. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet. |
|
Vi produsenter møtes jevnlig til markvandringer, markdager og maskindemonstrasjoner. Mye duklegging reiser spørsmålet om hvordan duken mest mulig effektivt legges og tettes rundt kantene. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet. |
|
Markvandring i potet, på nok en strålende dag, og fremdeles med snø i fjellet. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet |
|
Potet av sorten Pimpernel, satt samtidig, men planten til venstre stod under duk. Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet |
|
De første tidligsortene begynner å få litt størrelse når vi er midt i juli, i en nokså trælete sesong. Som man ser er det lettest å ta bilder i finvær :-) Foto: Ulrike Naumann, Tromspotet |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.