Det er vinter, snø, og sola har akkurat kommet tilbake etter et par måneders fravær. Men hva gjør egentlig Gulløye-poteten om vinteren?
|
Sola er tilbake i fjellet, og etter hvert også hos Tromspotet på Silsand, Senja. Foto: Ulrike Naumann |
Visste du, at potet skal lagres mørkt og kjølig, helst ved 4 grader? Både vi produsenter og på lageret hos Tromspotet sørger vi hele vinteren for at Gulløye og de andre potetene har best mulig lagerforhold - ikke for kaldt, ikke for varmt, med passe luftfuktighet og nok luft, og ikke minst mørkt, slik at poteten ikke får grønnfarge - såkalt lagergrønt. Det er ikke ønskelig, for selv om klorofyllet (det som farger poteten grønt), ikke er farlig å spise, indikerer grønnfarging også at poteten sannsynligvis inneholder solanin. Solanin gir bittersmak på potetene og er ikke bra for kroppen. Derfor skal du ikke spise grønne poteter!
Ellers har Gulløyen vært på tur til Berlin, til årets internasjonale Grüne Woche 2016. På den norske standen har kokker både på restaurant og stand tilberedt flotte, norske tradisjonsretter, blant annet med Gulløye potet. Gulløye eksporteres ikke, men dette var en flott anledning å presentere poteten til publikum, som ved sitt neste besøk i nord kanskje ser spesielt etter akkurat denne spesialiteten!
|
Den nordnorske standen på Grüne Woche Berlin, 2016. Kokkene lagde mange flotte smaksprøver med blant annet Gulløye fra Nord-Norge som ingrediens. Foto: Ulrike Naumann |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.