Sider

fredag 25. september 2015

Høsten er her!

... og det er lenge siden siste oppdatering fra oss. Det skyldes at vi har vært travelt opptatt med høsting av grønnsaker og potet, både i åkrene og i forsøksfeltene. Her kommer en liten smakebit i bilder!

Nyhøstet tidligpotet av Sorten Solist. I skrivende stund er alt gått ut i butikk, og det høstes lagerpotet for fullt, blant annet Gulløye fra Nord-Norge. Foto: Ulrike Naumann. 


Høsting av Mandel i bakgrunnen, forsøksfelt med blant annet mange, mange ulike nummersorter (som er under testing og ikke har blitt til en godkjent sort enda), høstes i forgrunn. Foto: Ulrike Naumann. 


Tross pågående høsting: Bøndene tar seg tid til å stille opp under Forskningsdagene 2015. Her fra Brandskogsand gård og Aspmo gård med flotte, arktiske grønnsaker. Foto: Ulrike Naumann. 

Det satses på grønnsaker for fullt i nord. Demonstrasjon og innkjøring av en høstemaskin for rotvekster, i gulrotåkeren på Utby gård. To klasser fra Senja videregående skole, naturbruk, var med på dagen og lærte mye nytt om grønnsaksdyrking og mekanisering. Det setter bondenæringa i regionen stor pris på, og vi håper å se noen av elevene igjen som fremtidige produsenter! Foto: Ulrike Naumann. 

Gulrota løsnes og tas opp fra bakken etter riset, pent og pyntelig, en etter en. Maskinen er i drift i gulrotåkeren for første gang, og vi tar oss god tid til innstillingene for å få best mulig høsteresultat. Foto: Ulrike Naumann. 
Målselvnepe er fantastisk god. Hittil har den vært håndhøstet, i år har vi testet maskinell høsting med toppløfter. Det fungerte, og målet er å produsere mer Målselvnepe i fremtida for å dekke etterspørselen. Foto: Ulrike Naumann. 

Ferdig høstet gulrot, klar til levering til Tromspotet AS, hvor den blir ingrediens i kålrotstappe. Vel bekomme!
Foto: Ulrike Naumann.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.