... og det er lenge siden siste oppdatering fra oss. Det skyldes at vi har vært travelt opptatt med høsting av grønnsaker og potet, både i åkrene og i forsøksfeltene. Her kommer en liten smakebit i bilder!
|
Nyhøstet tidligpotet av Sorten Solist. I skrivende stund er alt gått ut i butikk, og det høstes lagerpotet for fullt, blant annet Gulløye fra Nord-Norge. Foto: Ulrike Naumann. |
|
Høsting av Mandel i bakgrunnen, forsøksfelt med blant annet mange, mange ulike nummersorter (som er under testing og ikke har blitt til en godkjent sort enda), høstes i forgrunn. Foto: Ulrike Naumann. |
|
Tross pågående høsting: Bøndene tar seg tid til å stille opp under Forskningsdagene 2015. Her fra Brandskogsand gård og Aspmo gård med flotte, arktiske grønnsaker. Foto: Ulrike Naumann. |
|
Det satses på grønnsaker for fullt i nord. Demonstrasjon og innkjøring av en høstemaskin for rotvekster, i gulrotåkeren på Utby gård. To klasser fra Senja videregående skole, naturbruk, var med på dagen og lærte mye nytt om grønnsaksdyrking og mekanisering. Det setter bondenæringa i regionen stor pris på, og vi håper å se noen av elevene igjen som fremtidige produsenter! Foto: Ulrike Naumann. |
|
Gulrota løsnes og tas opp fra bakken etter riset, pent og pyntelig, en etter en. Maskinen er i drift i gulrotåkeren for første gang, og vi tar oss god tid til innstillingene for å få best mulig høsteresultat. Foto: Ulrike Naumann. |
|
Målselvnepe er fantastisk god. Hittil har den vært håndhøstet, i år har vi testet maskinell høsting med toppløfter. Det fungerte, og målet er å produsere mer Målselvnepe i fremtida for å dekke etterspørselen. Foto: Ulrike Naumann. |
|
Ferdig høstet gulrot, klar til levering til Tromspotet AS, hvor den blir ingrediens i kålrotstappe. Vel bekomme!
Foto: Ulrike Naumann.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.