Sider

tirsdag 9. desember 2014

Julepoteten på tur

Høstens avling ligger for lengst på lager både hjemme hos produsenter og på pakkeriet, hvor julesesongen er i full gang, slik at dere hjemme skal få Gulløye fra Nord- Norge,  Mandel, Troll og annen potet til jul. Lagersesongen krever en helt egen kunnskap, og poteten skal etter en opptørkings- og nedkjølingsperiode ha akkurat riktige forhold. Ikke for varmt, ikke for kaldt, passe fuktig og helt mørkt, slik at potetene ikke blir grønne. Det gjelder helt til poteten har kommet på middagstallerken. Husk også at vasket potet har en begrenset holdbarhet.

Gourmetpoteten på vei fra pakkeri til butikk. Foto: Alf Utby

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.