Sider

søndag 17. august 2014

Inspirasjon fra Skottland

Vi har folk i Skottland for tiden, nærmere bestemt på en fagtur med tema settepotet- og matpotetproduksjon. Turen er arrangert av Norsk Landbruksrådgiving. I reisebrev fra turen berettes det blant annet om to trender innen matpotet: Potet som kan tilberedes raskt, for eksempel minipotet, og kortreist potet. Forbrukeren ønsker å vite hvor og av hvem poteten er dyrket, og den skal helst komme fra nærmiljøet. Nærhet, friskhet og ekthet er viktig.

På besøk hos en potetdyrker i Skottland, i et område "High graded"
for dyrking av setterpotet. Herfra sendes det settepotet ut til så å si hele verden. Foto: Kristin Sørensen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.