Sider

torsdag 5. oktober 2017

Innhøsting!

Etter en trælete og sen vår og en til dels våt sommer har høsten vært snill med oss. Innhøsting av potet og grønnsaker er stort sett avsluttet. Gulløye fra Nord-Norge, Mandel, Pimpernell og alle andre sorter, samt Målselvnepe og litt gulrot er på vei i butikkene. Kålrota ble i år ekstra god og søt, den skal bli til Kokt og Klar kålrotstappe - akkurat i tide til elggryter og den forestående julematen! Her er noen bilder fra årets innhøsting (alle bilder: Ulrike Naumann, Tromspotet). 

Innhøsting av Gulløye fra Nord-Norge.

Det høstes to rader om gangen med denne høsteren. God kapasitet i innhøsting gjør at man kan la poteten stå lengst mulig i jorda. Da setter skallet seg bedre, og poteten er mer lagringsdyktig enn når den er mer umoden og flasser mye ved høsting. 

Årets kålrothøsting - i nydelig høstvær. 

Kålrotsekker på rekke og rad - klar for henting! 

Asa-Liften eies av en maskinring og gjør nytte for seg når rotvekster som kålrot, nepe og gulrot skal høstes. 

Forsøksfelt må til - i Midt-Troms regionen har vi 20 - 25 felt årlig. Det blir 6-8 daa tilsammen, som settes/såes og høstes for hånd. Flere felt anlegges i samarbeid med Graminor, den norske sortsforedler på blant annet potet. Målet er å finne nye, gode sorter som egner seg til dyrking i arktiske strøk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.