Etter en trælete og sen vår og en til dels våt sommer har høsten vært snill med oss. Innhøsting av potet og grønnsaker er stort sett avsluttet. Gulløye fra Nord-Norge, Mandel, Pimpernell og alle andre sorter, samt Målselvnepe og litt gulrot er på vei i butikkene. Kålrota ble i år ekstra god og søt, den skal bli til Kokt og Klar kålrotstappe - akkurat i tide til elggryter og den forestående julematen! Her er noen bilder fra årets innhøsting (alle bilder: Ulrike Naumann, Tromspotet).
![](https://1.bp.blogspot.com/-O5sVgXJ8G5o/WdY5s3Sp6II/AAAAAAAABNw/lPwWfXRvfQAJ4jS4DfwVqNJmkrMl3vFewCLcBGAs/s320/H%25C3%25B8sting%2Bav%2BGull%25C3%25B8ye_1.jpg) |
Innhøsting av Gulløye fra Nord-Norge. |
![](https://4.bp.blogspot.com/-EnEnPrOgjf8/WdY5s34MhKI/AAAAAAAABN0/EImnux_27sgYLL3MVShHmeF_OCVTq7YLwCLcBGAs/s320/H%25C3%25B8sting%2Bav%2BGull%25C3%25B8ye_2.jpg) |
Det høstes to rader om gangen med denne høsteren. God kapasitet i innhøsting gjør at man kan la poteten stå lengst mulig i jorda. Da setter skallet seg bedre, og poteten er mer lagringsdyktig enn når den er mer umoden og flasser mye ved høsting. |
![](https://3.bp.blogspot.com/-YEQ4pkhMhnY/WdY5tORRCeI/AAAAAAAABN8/psg0AS2P6ZgZDEoIKefA7UCS4A4o5QqygCLcBGAs/s320/K%25C3%25A5lroth%25C3%25B8sting%2B2017_1.jpg) |
Årets kålrothøsting - i nydelig høstvær. |
![](https://3.bp.blogspot.com/-50_pmyQOvNs/WdY5tQYzB2I/AAAAAAAABOA/9pHbG3VjPysoDeHg0MQmSppQA-iXYNf7gCLcBGAs/s320/K%25C3%25A5lroth%25C3%25B8sting%2B2017_2.jpg) |
Kålrotsekker på rekke og rad - klar for henting! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-rlpZEL_R7Mg/WdY5tWIxnvI/AAAAAAAABOE/WIUAPI49zRUYKeubl6yXMpAPJSCZ-OlvgCLcBGAs/s320/K%25C3%25A5lroth%25C3%25B8sting%2B2017_3.jpg) |
Asa-Liften eies av en maskinring og gjør nytte for seg når rotvekster som kålrot, nepe og gulrot skal høstes. |
![](https://2.bp.blogspot.com/-HDeg7JzuqTE/WdY5s6DcpjI/AAAAAAAABN4/xKPy5mCYxuAo62UrwncTZcPebfs3no06QCLcBGAs/s320/Fors%25C3%25B8ksfelt%2B2017.jpg) |
Forsøksfelt må til - i Midt-Troms regionen har vi 20 - 25 felt årlig. Det blir 6-8 daa tilsammen, som settes/såes og høstes for hånd. Flere felt anlegges i samarbeid med Graminor, den norske sortsforedler på blant annet potet. Målet er å finne nye, gode sorter som egner seg til dyrking i arktiske strøk. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.