Sider

onsdag 2. mars 2016

Kålrot er trendy...

"Den er kortreist. Den er rimelig. Den smaker godt og kan brukes i utallige retter. Og sist, men ikke minst, den er full av det viktige C-vitaminet. Derfor kalles den også Nordens appelsin. Kålrot er med andre ord trendmat." Det skriver Opplysningskontoret for frukt og grønt. Vi har så klart visst det lenge, og er glad for at både Nationen og sågar Hegnar nå har oppdaget det samme!

Pssst: Visste du også at kålrot dyrket i nord, i kjølig klima og lyse sommernetter smaker søtere? Ikke fordi den inneholder mer sukker, men fordi det dannes færre bitterstoffer. Dessverre har det i en lengre periode vært lite nordnorsk kålrot på markedet, men vi er i ferd med å gjøre noe med det! For 2016 er det planlagt mange daa kålrot, og i skrivende stund jobbes det med gjødslingsplanlegging, kursing og planlegging av sesongen fremover. 

Mimring fra vekstsesongen 2014 - såing av kålrot i Bardu. Foto: Ulrike Naumann
Straks høsteklar kålrot. Mimring, det også! Foto: Kristin Sørensen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.