Sider

torsdag 29. oktober 2015

Bygdeutviklingspris til Grundnes gård

Årets bygdeutviklingspris for Troms og Svalbard gikk til Grundnes gård som drives av Evy og Olav Grundnes. Paret driver med både melkeproduksjon, potet og grønnsaker. Potetproduksjonen har vært drevet siden 60-tallet, da med Olav Grundnes' far Nils i førersetet. Siden den tid har produksjonen økt til flere hundre tonn årlig, og består i dag av en sammensetning av ulike potetsorter, herunder Gulløye.

«Gulløye fra Nord-Norge» har fått tildelt beskyttet opprinnelsesbetegnelse fra Matmerk, og har også blitt kåret til beste råvare i forbindelse med «Det norske måltid».

Grundnes gård er en av Troms fylkes største potetprodusenter. De leverer store deler av sin produksjon til Tromspotet, - som igjen vasker og pakker potetene for videre distribusjon og salg til hele landet, blant annet via Gartnerhallen. Grundnes gård eier også prosjektet "Nye potetsorter for arktisk produksjon", der man i samarbeid med Graminor tester nye potetsorter som er egnet i nordlige strøk.

Bygdeutviklingsprisen deles ut av Innovasjon Norge, og fylkesvinnerne går videre til landsfinalen om den nasjonale prisen. Vi gratulerer med velfortjent pris! 

Grundnes gård, her representert av Olav Grundnes, har fått BU-prisen 2015 (Troms og Svalbard). Her sammen med H. Gulliksen, styreleder i Innovasjon Norge Troms. Foto: Innovasjon Norge.  

Fra venstre: Gunnar Kvernenes (Innovasjon Norge), Kristin Sørensen (Tromspotet), Håvard Gulliksen (Innovasjon Norge), Olav Grundnes (Grundnes gård), Berit N. Nyre (Fylkesmannen i Troms). Foto: Innovasjon Norge. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter pris på dine innspill, spørsmål og kommentarer, og ønsker at du opptrer under fullt navn. Kommentar godkjennes på forhånd, og upassende/krenkende innlegg vil bli slettet.